InfinitySkin

Estetisk & Medicinsk Hudvård i Torsby

IPL för hudbehandlingar


Intensivt pulserat ljus (IPL) kan användas för estetiska behandlingar.

Vid IPL-behandling läggs en kall gel på huden och en ljuspuls med synligt och infrarött ljus överförs via en glasprisma. Ljuspulsen vid IPL-behandling kan kännas som en liten snärt i huden men ingen smärta. Huden kan bli lätt rodnad som i regel förvinner till nästa dag.
IPL-behandling används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. 4-6 IPL-behandlingar med ca 3 veckors mellanrum rekommenderas vid photo skin rejuvenation för att få kollagennybildning och hudföryngring. Oftast IPL-behandlar man hela ansiktet eller halsen/dekolletaget. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en serie IPL- behandling.

Pigmenterad och solskadad hud

Solskador och pigmentfläckar är ett vanligt förekommande problem som uppstår av olika anledningar och visar sig som som bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan röra sig om en eller flera enskilda fläckar (lentigo solaris) eller en mer utbredd fläckighet (melasma) som kan göra att hudtonen upplevs som ojämn.

De vanligaste orsakerna till pigmentförändringar är solexponering och hormonförändringar. Till exempel i samband med graviditet eller medicinering. Både män och kvinnor i alla åldrar kan drabbas.I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Viktigt är att följa upp behandlingen med konsekvent användande av solskydd. Samt att alltid komplettera med en bra och anpassad hudvårdsrutin hemma. När det gäller pigmentering finns det alltid en benägenhet att nya fläckar uppkommer om huden exponeras för stark sol.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort för att säkerställa att förändringen är helt ofarlig. Om vi anser att detta blir aktuellt får du hjälp av oss att boka tid hos hudläkaren för konsultation.