InfinitySkin

Estetisk & Medicinsk Hudvård i Torsby

VAD ÄR PLASMAPEN?

Hur fungerar det?
Plasmapen-handstycket ger en liten plasma-blixt som hoppar från spets till hud i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud.

En serie små bruna fläckar är strategiskt placerade i ett visst mönster för att uppnå önskat resultat för det överflödiga huden.

Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.

RESULTAT

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker att det räcker med en behandling.

FÖRE BEHANDLINGEN

Du får inte ha någon pågående infektion eller sår i området som ska behandlas. 

Hela området ska tvättas noggrant med tvål och vatten före du kommer. Inget smink eller hudkräm.

En timme före behandlingen 

När du tvättat och torkat området ordentligt lägger du på en generös mängd med emla bedövningssalva som du köper på apoteket. Du kommer att få ytterliga bedövning när du kommer till ditt besök.

EFTER BEHANDLINGEN

Efterbehandlingen är mycket viktig och måste följas noggrant. 

Omedelbart efter behandlingen kan det förekomma svullnad och brännande känsla. Området kan också bli kraftigt rodnad. Detta kommer vanligtvis att minska nästa dag, om det är särskilt obekvämt eller kvarstår under en längre period, kan en antiinflammatorisk medicin som ibumetin eller ipren tas.


Kalla kompresser eller is kan appliceras för att minska svullnaden.

Om svullnaden är svårare kan en antiinflammatorisk medicin och / eller anti-histamin bidra till att lindra svullnaden.


Skorpor kommer vanligen att utvecklas över det behandlade området, detta kommer i första hand att vara brunt eller svart på ytan av huden och flaga av under de följande dagarna. Det kan ta över 2 veckor att helt försvinna.

Observera att skorporna måste torka och trilla av sig självt, gnugga inte bort dem! 

 Efter skorporna har trillat av kommer en ny, rosa hud, denna huden måste skyddas från direkt solljus i minst 3 månader. Det är viktigt att inte röra på denna skorpa eftersom det kan leda till infektion eller ärrbildning.


De första 2 veckorna efter behandlingen ska man inte använda smink eller mjukgörande kräm över området. Håll området rent med tvål och vatten eller sårtvätt.